Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić. Jeśli niemrożona, dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć. Pokroić na ok.5-cio cm kawałki. Posypać kucharkiem i odłożyć na 20 min.Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Cebule pokroić w piórka, marchewkę, pietruszkę i seler starkować na jarzynowej tarce, Na rozgrzany olej włożyć cebulę i smażyć aż zwiędnie. Dodać pozostałe warzywa, podlać 0,5 szkl wody i dusić ok. 15 min.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać koncentrat i przyprawy. doprawić solą, cukrem, papryka i musztardą. Rybę ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowanymi jarzynami. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    mmm mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super sprawa
  • 5
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Po zdjęciu myślałam że z buraczkiem bo taki kolor czerwony
  • 6
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja też myślałam,że to buraczki na wierzchu.
  • -5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ewa, czy Ty mnie atakujesz? Jesteś zbyt doświadczoną kucharką żeby nie odróżniać koloru buraczków od koloru mocnego koncentratu i słabego zdjęcia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    uwielbiam ryby a jeszcze w takim wykonaniu:) pycha !!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    Chodzi za mną taka ryba od dłuższego czasu. Jutro wiem, co zrobię na obiad. Dziękuję :) (chociaż musztardą nigdy nie doprawiałam)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Rybka super, lubię bardzo. A na miniaturce na prawdę widać jakby były pod pierzynką z buraczków i wcale nie jest to nie złośliwa uwaga ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Miało być: \"wcale nie jest to złośliwa uwaga\" :)
  • -4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nie doszukuję się złośliwości.Byc może zdjęcie nie jest najlepsze, ale jednak buraków to bym tam nie widziała.Niestety nie jestm talentem fotograficznym, a to jest jedno z pierwszych zdjęć do przepisów.proponuję spróbować i wtedy smak przeważy jakość zdjęcia.Pozdrawiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tak robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !