Sposób przygotowania

Udka kurczaka( mogą być z podudziami) opłukać, a następnie osuszyć. Po czym natrzeć je solą, pieprzem i majerankiem. Udka ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, obłożyć plasterkami cebuli i wiórkami masła, następnie podlać wodą. Mięso piec przez około 1, 5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Smakowicie wyglądają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo lubię dania z kurczaka, ale nigdy ie stosowałam do nich majeranku... Koniecznie muszę spróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    dziś go wykorzystałam i warto spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra54

    Pycha!!!!!!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię solidnie przypiec
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    tego mi trzeba
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię udka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    znakomite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię pieczone udka,szybko obiad można zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo lubię udka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne udka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !