Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na średnie kawałki. Na przykład 8 z każdej piersi ale wielkość wg własnego uznania. Delikatnie rozgniatamy ręką i marynujemy. Czyli :solimy, dodajemy czosnek, sos sojowy,pieprz, polewamy jogurtem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Panierkę przygotowujemy mieszając bułkę tartą z ostra papryką (OSTROŻNIE, ½ łyżeczki wystarczy). Kurczaka wyjmujemy z jogurtu i pakujemy do panierki, do jajka i jeszcze raz do panierki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Podajemy z warzywami najlepiej marynowanymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    oooo na pikantno to ja lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !