Sposób przygotowania

Mintaja kroimy na kawałki, dokładnie myjemy. Zalewamy 1 szklanką soku z cytryny i pozostawiamy na 2godziny. W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Czosnek mieszamy ze śmietaną, dodajemy troszkę soli, pieprzu, pieprzu ziołowego, majeranku i dużo suszonego koperku (około 3 łyżeczek). Sos dokładnie mieszamy. Kawałki ryby wykładamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem śmietanowo-ziołowym. Przykrywamy naczynie. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 1 godzinę. Ryba idealnie smakuje z frytkami lub ryżem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smaczny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ciekawy pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię ryby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !