Sposób przygotowania

Dodatkowo dużo dowolnych owoców ja miałam
arbuza pokrojonego w kostkę około 2 szklanek
jagody około 1 szklanki + do dekoracji
jabłka papierówki pokrojone w plasterki około 2 szklanek
1/2 szklanki czerwonego agrestu
1 szklanka truskawek
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy i zalać gorącym budyniem.
Wcześniej budyń ugotować na mleku i w gorącym rozpuścić żelatynę.
Galaretkę rozpuścić w 750 ml gorącej wody i jak przestygnie dodać do niej owoce(owoców ma być tyle, aby galaretka tylko je okrywała i po zastygnięciu połączyła).
Kiedy galaretka zacznie zastygać wylać ją na wystudzony już budyń i wstawić do lodówki do zastygnięcia, wierzch deseru po zastygnięciu posmarować śmietaną, ubitą wcześniej z cukrem pudrem i usztywniaczem do śmietany, dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    W sam raz na upały.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Jak ja lubię te Twoje słodkości!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny torcik
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jest sliczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina44

    Uwielbiam do kawusi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Fantazja smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !