Sposób przygotowania

Cukinię obieramy ze skórki i wycinamy całe gniazdo nasienne i kroimy w kostkę lub podłużne słupki , na oleju przesmażamy delikatnie pokrojoną cebulę, wrzucamy cukinię, podlewamy wodą(około 1/2 szklanki).
Dodajemy przyprawy, ja dodaję rosołki warzywne, pieprz
Po 10-15 minutach, zależy jak grubo była pokrojona cukinia, zalewam sokiem pomidorowym, najlepszy taki własnej roboty i duszę jeszcze kilkanaście minut, gotowe, posypuję świeżą pietruszką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Kiedyś robiłam podobny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Ja robię w każdym sezonie cukiniowym, potem już tak nie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !