Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce. Mięso mielone łączymy z jajkami, 1szklanką bułki tartej, solą, pieprzem i startą cebulą. Wyrabiamy jednolitą masę. Pozostałą bułkę tartą wsypujemy do salaterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Z masy mięsnej formujemy kulki, spłaszczamy je i wykładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor, na wolnym ogniu z dwóch stron. Ziemniaki obieramy, płuczemy, osuszamy i wkładamy do frytkownicy. Frytki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Co jakiś czas mieszając. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Frytki i kotlety wykładamy na talerz, doprawiamy wedle smaku solą i pieprzem, a także polewamy ketchupem i majonezem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super obiad
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pycha
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !