Sposób przygotowania

Margarynę dokładnie rozpuszczamy w garnku na ogniu, dodajemy cukier, aromat śmietankowy, 3 łyżki kakao i mleko. Wszystko rozpuszczamy i łączymy ze sobą. Nie doprowadzamy do zagotowania. Płatki owsiane zalewamy 150ml wrzątku, pozostawiamy pod przykryciem 5minut. Do jednolitej masy dodajemy płatki. Wszystko dokładnie mieszamy i studzimy. Następnie formujemy niewielkie kuleczki i lekko je spłaszczamy. Wkładamy je na 2godziny do lodówki. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacyjne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smaczne i zdrowe do kawy super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !