Sposób przygotowania

Na początku przygotowujemy ciasto na naleśniki: Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko wlewamy mleko, wodę gazowaną i olej (1/2 łyżeczki) - wszystko dokładniej miksujemy, kiedy powstanie jednolite ciasto smażymy naleśniki na dobrze nagrzanej patelni - jeżeli będzie to teflonowa możemy smażyć bez tłuszczu. Farsz: kiełbaskę kroimy w kosteczkę, cebulkę drobno siekamy, na nagrzanej patelni podsmażamy cebulkę z kiełbaską, ściągamy z ognia i czekamy aż ostygnie. Upieczony naleśnik smarujemy dość grubo serkiem topionym nakładamy farsz z kiełbaski i cebulki, zawijamy, podajemy na ciepło bądź zapiekamy w piekarniku posypując startym żółtym serem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjne są...;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !