Sposób przygotowania

*mięso umyć, zalać wodą i gotować aż to czytego wywaru
*do wywaru dodać 3-4 marchewki, 2 pietruszki, lubczyk, liście selera i lubczyka, por, papryką bez pestek ,przekrojoną na pół
*gotować wszystko na małym ogniu do miękkości
*paprykę i liście wyjąć wczesniej i zmiksować ( gdy dodamy samą paprykę zieloną zupa będzie horyczkowa)
*wyjąć mięso i warzywa, wywar przecedzić
*do czystego wkroić marchew w plasterkach, pietruszkę w kosteczkę, a także mięso, dodać zmiksowaną paprykę
*gotować jeszcze chwilę, dodać kucharek i czosnek
*zrobić delikatną zasmaszkę, dodać do zupy
*jeszcze raz doprawić, dodać majeranek lub pietruszkę
*zagotować


Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Ładnie wygląda.
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię flaczki chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !