Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, zmiksować z cukrem. Ostudzić.

Oddzielnie wymieszać składniki suche i mokre, następnie połączyć je razem ze sobą i niezbyt dokładnie wymieszać. Na końcu dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem.

Piec ok. 20-25 minut w temp. 180st.



Dekoracja:

250 ml kremówki
2 płaskie łyżki pudru
barwnik spożywczy niebieski
łyżka żelatyny
draże mleczne lub kokosowe
2/3 op. ciastek "Pieguski"



Żelatynę zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać, aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić.

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając puder. Wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie zmiksować. Dodać odrobinę niebieskiego barwnika.

Pieguski przekroić nożem na pół.

Każdą muffinkę delikatnie naciąć z wierzchu (zrobić taki mały półksiężyc) i wetknąć tam po połówce ciastka.

Bitą śmietanę przełożyć do szprycy lub woreczka i wyciskać na muffinki, tworząc futerko.

Draże dobrać w pary, tak by odpowiadały sobie wielkością. Na wierzchu każdej narysować kropeczkę (można to zrobić rozpuszczoną czekoladą lub specjalnym pisakiem). Wetknąć po dwie draże na każdą muffinkę jako oczy :)

Ustawić ładnie na paterze bądź talerzyku i delektować się tym małym dziełem sztuki ;)

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !