Sposób przygotowania

Ciasto: białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier, potem żółtka i na koniec mąkę z proszkiem. Dać do tortownicy i piec około 40 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu przekroić.
Masa śnietanowa: śmietanę ubić z cukrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody.
Na przekrojone ciasto dać 1/3 masy na to poukładać 40 dkg truskawek, na to 1/3 masy, na to drugie ciasto, na to 1/3 masy i ułożyć resztę truskawek. Na środek zetrzeć białą czekoladę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    uwielbiam torty : )
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wpraszam się!!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    tessinka

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    apetyczne ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Elu, przepiękny ten tort!
  • 1
    clipboard01
    Opublikowano

    Ola1984

    Pyszny torcik. Takie desery lubię najbardziej. Owoce w połączeniu z delikatnym kremem i biszkoptem. Mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny torcik :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    apetyczny, sama bym zjadla go :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    wspaniałe ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !