Sposób przygotowania

masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem,dodać kolejno żółtka.wymieszać z mąka pszenną i ziemniaczaną oraz cukrem waniliowym,połączyć z ubitym na sztywno białkami.drewniany drążek polewać cienkimi warstwami ciasta,powoli obracać nad małym ogniem,tak aby powstały ciemne i jasne strony ciasta.sękacz też można upiec w tortownicy wyłożonej pergaminem i piec ok. 5 min w tem.160*c,by się zarumieniło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Szkoda że nie mam takiego wałka do sękacza.
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    o super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    chyba sękacz? fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam sękacze;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !