Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 140st.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Musi być naprawdę dobrze ubita. Możemy także wykonać test odwrócenia miski do góry nogami ;) Dodajemy sok z cytryny i dalej ubijamy. Następnie po łyżce (ważne) dodajemy cukier puder, cały czas miksując.

Pianę nakładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45-60 minut, aż się wysuszą.

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tzn. umieszczając garnuszek nad gotującą się wodą. I smarujemy nią spody bez.

Kremówkę ubijamy ze śmietan fixem, pod koniec dodając puder. Przekładamy nią bezy, złączając je po dwie.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia15

    uwielbiam bezy chętnie takich spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !