Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i lekko podgotować, przestudzić i pokroić w plastry. 1 część ziemniaków ułożyć na wysmarowanej blasze.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z cebulą.
Pieczarki i cebulę wrzucić do miski, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną i przepłukaną fasolę, natkę, pokrojoną w plastry wędlinę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wszystko wyłożyć na ziemniaki.
Przykryć farsz drugą częścią ziemniaków, posypać żółtym serem i papryką.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze nie robiłam ale może kiedyś ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie ziemniaczane smaakowitosci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    rewelqacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    warto spróbowć
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !