Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy, pieprzymy i gotujemy do lekkości. W tym czasie obieramy wszystkie warzywa, pomidorki oparzamy, ściągamy skórkę, wszystko kroimy w kosteczkę. W dużym rondlu rozgrzewamy 5 łyżek oliwy, wrzucamy cebulkę i doprowadzamy do zeszklenia. Kiedy cebulka jest zeszklona dodajemy pokrojone ziemniaczki paprykę i ogórka - solimy całość i dusimy pod przykryciem około 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy. Do małego rondelka wlewamy wywar, dodajemy przecier pomidorowy oraz przeciśnięty czosnek, doprowadzamy do zagotowania. Do warzywek dodajemy pomidory, pieczarki i ugotowane mięsko, całość dusimy w dalszym ciągu pod przykryciem przez kolejne 15 minut. Po tym czasie dodajemy sos pomidorowy i przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, magii i cząbrem. Poddusić około 5 minut do przegryzienia się smaków. Podawać z pieczywem.Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    syta potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !