Sposób przygotowania

Ze maki, masła i soli zagniatamy ciasto. Będzie miało formę okruchów, kiedy jednak na koniec dodamy kilka łyżek śmietany, stanie się miękkie i gładkie. Formę do tarty o średnicy ok. 26 cm smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Następnie ciastem wykładamy dno i brzegi tartownicy.
Teraz nastawiamy piekarnik na temperaturę ok. 170 st. C (piekę w termoobiegu). Miksujemy jaja, śmietanką, mąkę i cukier puder, uzyskując gęstą i gładką masę. Na ciasto wysypujemy jagody, następnie na całość wylewamy masę. Pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Wierz tarty powinien być lekko zarumieniony.

Smacznego,
Mrs. Sandman

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    uwielbiam jagody : )
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja jutro robię tartę jagodową, a Wasza pyszna...:)
  • 0
    sandmans-logo-tlo
    Opublikowano

    Mr. & Mrs. Sandman

    Dziękujemy i życzymy smacznego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale ona musi być pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Tarta wygląda rewelacyjnie, uwielbiam jagody!
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    o jej normalnie smaki lata! aż chce się spróbować! kocham jagody w każdej postaci! przepis zapisuję do wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !