Sposób przygotowania

Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Mleko gotujemy, do gorącego wsypujemy kokos i razem jeszcze chwilę gotujemy. Banan rozgniatamy widelcem. Czekoladę kroimy w kostkę (około 10 g zostawiamy do posypania muffinek). W jednej miseczce mieszamy mąkę, cukry i sodę. W drugiej jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko z wiórkami, roztopioną margarynę, rozgnieciony banan i mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, posypujemy pozostałą czekoladą i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !