Sposób przygotowania

Ponch do nasączania:

sok z jednej pomarańczy
60 g cukru
cukier puder


Masło utrzeć stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę.

Gdy powstanie jednolita masa, dodawać po jednym jajku.

Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać, ucierając dodawać po łyżce masy maślano-jajecznej.

Nałożyć ciasto do podłużnej formy z okrągłym dnem (30x11cm)

Piec około 45 min w 180 st.C

Na ponch wymieszać sok z cukrem i skórkami, podgrzać by dobrze rozpuścił się cukier, przestudzić. Ciasto ponakłuwać gęsto patyczkiem i pędzelkiem nasączać ciasto, z każdej strony.

Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    kuszące
  • 0
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    muszę spróbować : )
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajne, oj fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !