Sposób przygotowania

Lyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w odrobinie wrzącej wody. Gdy nieco przestygnie wlewamy ją do zmiksowanego serka i dokładnie łączymy. Wsypujemy startą czekoladę, mieszamy.

Masę nakładamy do przygotowanych szklanek lub pucharków tak po skosie, przechylając pojemnik. Wkładamy na pół godziny do lodówki, opierając szklanki o boczną ściankę lodówki.

Drugą łyżeczkę żelatyny znów rozpuszczamy w małej ilości wrzątku. Wlewamy jeszcze ciepłą do soku i szybko miksujemy. Utworzy nam się pianka. Sok wlewamy do szklanek i znów wstawiamy do lodówki.

Gdy deser już stężeje, ubijamy kremówkę razem z zagęstnikiem i pudrem, za pomocą szprycy nakładamy na deserek.

Dekorujemy czekoladowymi pralinkami i wcinamy :)

Oczywiście dzieląc się z ukochaną osobą... ;)

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    pieknie podany
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !