Sposób przygotowania

CIASTO:
Margarynę ucieramy z 100 g cukru pudru , 1 cukrem waniliowym i jajkami.
Następnie dodajemy mleko, mąkę pszenną , mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy. Ciasto wykładamy do formy - tortownicy o średnicy 23 cm .

Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier kryształ.
Delikatnie wykładamy i smarujemy po cieście wyłożonym w formie.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy 50 minut.


Po upieczeniu studzimy w formie. Gdy wystygnie przecinamy na pół.
Do czystej tortownicy wkładamy jeden blat ciasta.

Żelatynę rozpuszczamy w nieweilkiej ilości letniej wody.
Ser mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na końcu dodajemy żelatynę.

Wykładamy na blat w tortownicy połowę masy.
Układamy na nią ciastka np. delicje, lub kruche krakuski. Przykrywamy drugim blatem ciasta.
Chłodzimy w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudny !!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    boskie ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taki torcik to marzenie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    slinka cieknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    ale bym teraz go zjadła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja też z chęcią bym się poczęstował :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    słodko! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    fajny ten tort :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności takie słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !