Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.

Do garnka wlać 4 szklanki rosołu, dodać ziemniaki i gotować około 15 minut.

Następnie ziemniaki zmiksować wraz z rosołem, postawić na małym ogniu i podprawić śmietaną.

Por oczyścić i opłukać, pokroić, dodać do zupy i gotować 5 minut.

Na tarce o małych oczkach zetrzeć ser i dodać do zupy.

Serek topiony pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy.

Gotować do czasu, aż ser się rozpuści.

Doprawić solą, pieprzem, curry i gałką.

Szczypiorek posiekać i posypać zupę tuż przed podaniem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    zupa serowa ....mmmm pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis, na pewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !