Sposób przygotowania

Porcje rosołową dokładnie myjemy, oczyszczamy, zalewamy zimną wodą około 1,5 litra, gotujemy na małym ogniu, kiedy się zagotuje zbieramy szumowinę i dodajemy obrane i opłukane warzywka, ziele angielskie, liść laurowy oraz solimy i gotujemy około 15 minut. Dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy pieprzem. W tym czasie kalafior dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy je kilka minut, Ugotowane warzywka z wywaru kroimy w kosteczkę, wywar przecedzamy, dodajemy pokrojone warzywka oraz kalafior, podgrzewamy około 5 minut i gotowe :)

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam zupy z kalafiorem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !