Sposób przygotowania

Do mleka dodajemy cukier i wstawiamy garnek na ogień, gdy zacznie wrzeć chwilkę gotujemy. Zdejmujemy z palnika i studzimy.

Masło roztapiamy i miksujemy z ostudzonym mlekiem, następnie dodajemy jajko.

Mąkę należy wymieszać z sodą i stopniowo dodawać do masy jajecznej.Na koniec dodajemy czekoladę i wyrabiamy ciasto.

Ciasto wałkujemy na stolnicy i dowolną foremką wycinamy wzorki.



Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Przed włożeniem ich do piekarnika, możemy posmarować je żółtkiem.

Można także posypać je makiem lub drobno startymi orzechami.

Pieczemy około 15 minut w temp. 180st.

Studzimy na kratce.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    No muszą smakować wybornie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !