Sposób przygotowania

Morele wydrylować i przekroić na połówki. Zalać wrzącą wodą i rozgotować je. Do wrzących owoców wlać śmietanę rozmieszaną z mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Szybko mieszać,żeby nie zrobiły się grudki. Jak przestygnie to zmiksować wszystko bardzo dokładnie. Można podawać na zimno i ciepło. Posypać przed podaniem groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zupa - deser.. zjadłabym bez wahania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    elficzna

    brzmi smakowicie :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Beata73

    rzadko jem słodkie zupy,ale tą spróbuję
  • 6
    original
    Opublikowano

    Beata73

    rzadko jem słodkie zupy,ale tą spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    takiej owocowej zupy nie jadłam , ale spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    letni chłodnik
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    dobra latem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !