Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do dużej miski i mieszamy ze sobą, następnie dodajemy ciepłą wodę z rozpuszczonymi drożdżami i wyrabiamy ciasto. Jeżeli dodamy więcej wody i ciasto będzie luźniejszej konsystencji po upieczeniu chlebek będzie miał większe dziurki. Ciasto wyrobione zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia (na miskę nakładamy od góry woreczek bądź folię spożywczą aby zachować temperaturę)


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie ma to jak domowy chlebek. Przepyszny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    nigdy nie robiłam chleba w domu, muszę kiedyś spróbować, zobaczymy jak mi wyjdzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    super taki chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !