Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z kapusty wycinamy głąb i oparzamy. Z liści odkrawamy białe łyko - zgrubienie aby ładnie zawijały się gołąbki. Mięso gotujemy z kostką rosołowa. Ryż wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy na sypko. Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy. Ugotowane mięso i ryż mielimy. Dodajemy podsmażoną cebulkę i jajko, wszystko razem wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Powstałym farsz nakładamy na liście które zawijamy.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    dziś będą na obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    wyglądają rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    to jest to co lubię i mogłabym jeść kilka dni z rzędu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Gołąbki, jak dawno nie jadła:( Te wyglądają bardzo apetycznie, mniam!
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ale po co to mielic ten farsz Fuj, ja gotowany ryz i mielone surowe mieso +przyprawy mieszac i nakladam na liscie zwijam i ukladam i dusze w piwkarniku lub w garnu na gazie zalewajac woda +kostka rosolow. sa pyszne ryz jest sypki rozsypuje sie troszke a nie taka papa mielona..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !