Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Pieczemy biszkopt: mąkę przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia, żółtak oddzielamy od białek z których ubijamy pianę dodając szczyptą soli, kiedy piana jest sztywna dodajemy po troszkę, porcjami cukier puder a następnie po jednym żółtku stale miksując, następnie pomału przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia (nie wsypujemy wszystkiego na raz). Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do zimnego piekarnika na 175 stopni na około 30 min ( oczywiście temperatura w zależności od piekarnika u niektórych może to być 180 stopni a u innych 150 )


Komentarze

  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    uwielbiam truskawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    ale smakowitości!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    proste i smaczne cudeńko
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam takie i już nie mogę doczekac się truskawek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gibli

    moje smaki:)
  • 0
    247017_776885135732812_6766402448041904983_n
    Opublikowano

    Milka100

    uwielbiam takie ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    no i super :)
  • 0
    dsc_0527
    Opublikowano

    ada.la

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magula

    lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !