Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy z mąką, wymieszaną z proszkiem, solą i pieprzem. Dodajemy starty ser i lekko ubite jajko. Zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce przez 30 minut.

Ciasto wałkujemy na prostokąt, kroimy go wzdłuż i dzielimy nożem na paseczki.

Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy w temp. 180o aż paluszki nabiorą złotego koloru.


Dip:

serek topiony (większy prostokąt)
3 łyżki mleka
3 łyżki śmietany
sól, pieprz


Do garnka wlewamy mleko i śmietanę, przyprawiamy i podgrzewamy (nie gotujemy). Gdy będzie już gorące wrzucamy rozdrobniony serek i mieszamy, aż się rozpuści. Dip powiniem mieć gładką konsystencję.

Serowe paluszki podajemy z gorącym dipem :)

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !