Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

W mleku mieszamy drożdże i cukier. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy mleko z drożdżami, wbijamy jajko i dodajemy masło. Zagniatamy elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.


Pieczarki myjemy, szatkujemy i podsmażamy razem z pokrojoną drobno cebulką. Przyprawiamy.

Na osobnej patelni podsmażamy mięsko, doprawiamy do smaku.

Mieszamy razem mięso i pieczarki.


Ciasto wałkujemy na placek w formie prostokąta, wyrównujemy, odcinając brzegi ( nie wyrzucamy ich, przydadzą się do zrobienia oczu i łap). Prostokąt przenosimy na blaszkę do pieczenia ( wcześniej posmarowaną masłem i podsypaną mąką ), na środek wykładamy nadzienie.

Ostrym nożem nacinamy ciasto z obu stron, zostawiając więcej ciasta na głowę i ogon


Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale ładny! :) gratuluję zdolności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    piękny, zamaiwiam taki :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    krokodyl jakby namalowany. podziwiam za zdolności plastyczne. Niech inni zobaczą też ten przepis. Może komuś się uda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna34

    Pozazdrościć talentu
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jaki słodki choć krokodyl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !