Sposób przygotowania

Truskawki myjemy i kroimy w drone kawałki.Listki bazyli drobno siekamy.

Owoce przekładamy do rondla

.Wsypujemy cukier żelujący i biały pieprz.

Gotujemy na średnim ogniu od czasu do czasu aż się zagotują, mieszając by truskawki nie przywarły do dna.

Gdy się zagotuję zawartośc rondla zmniejszamy ogień i gotujemy 3-4 minuty.

Następnie dodajemy bazylie i znów zwiększamy ogien i czekamy aż się wszystko zagotuje.

Gotowe przelewamy do słiczków i dokładnie zakręcamy. Odwracamy dnem do góry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    z bazylią i pieprzem? :) odważne połączenie, z checia bym spróbowała :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    ciekawy pomysł z tą bazylią i pieprzem
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajne to mazidło, oryginalne połączenia;)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię czasami takie zaostrzone słodkie przetwory :) W Indiach nawet sałatki owocowe podaje się z pieprzem i chili :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię konfiturę truskawkową
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne mazidlo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !