Sposób przygotowania

Mąkę dokładnie wymieszać z drożdżami oraz cukrem i solą. Do wszystkiego dodać olej i letnią wodę. Wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, która nie będzie się kleić do rąk. Całość przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić. ciasto podzielić na 10 równych części i wyrobić z nich kulki a następnie cieniutkie placuszki. Placki opruszyć mąką. Piec w rozgrzanym piekarniku (temp. 250 stopni) przez około 20 minut.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowe są najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    dziś zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !