Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać do misy. Wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do produktów sypkich dodać 1 żółtko, 100 g cukru, masło oraz obrane i zmiksowane na gładką masę brzoskwinie. Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C. Ostudzić.

Twaróg trzykrotnie przemielić. Pozostałe żółtka utrzeć na parze z 200 g cukru. Cały czas ucierając dodawać połamaną białą czekoladę. Lekko przestudzić. Masę jajeczno - czekoladową połączyć z twarogiem, mascarpone, śmietaną 36%, budyniem waniliowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Na samym końcu delikatnie wymieszać z pianą ubitą z 4 białek. Masę wyłożyć na podpieczony spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut.

20 minut przed końcem pieczenia sernik wyjąć i rozsmarować na nim pianę ubitą z pozostałych białek z dodatkiem 50 g cukru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wygląda apetycznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    uwielbiam serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    jadłam z brzoskwiniami, ale na takim spodzie nie, na pewno pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !