Sposób przygotowania

Połączyć składniki mokre: mleko, jajka, roztopione masło. W drugim naczyniu połączyć skłaniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Połaczyć ze sobą wszytskie składniki i szybko, niedbale pomieszać.

Przygotować masę serową: ser dokładnie utrzeć z cukrem waniliowym (jeśli będzie zbyt suchy, to zależy od rodzaju sera, dodać trochę śmietany)

Foremki do mufinek napełniać kolejno - jedna łyżka ciasta, jedna łyzka twarogu, jedna łyżka jagód - napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180C ok. 25min
Z podanej ilości wyjdzie 12 szt.

Polecam.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    takie a'la jagodzianki:) Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    rewelacja
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !