Sposób przygotowania

ZIEMNIAKI OBIERAMY I GOTUJEMY Z LEKKO OSOLONEJ WODZIE TAK ABY NIE BYŁY ROZGOTOWANE. KROIMY W PLASTERKI. MORTADELĘ KROIMY W PASKI. UMYTE PIECZARKI I OBRANĄ CEBULĘ KROIMY W GRUBSZĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY RAZEM NA ROZGRZANYM OLEJU POSYPUJĄĆ SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU. DO ŻĄROODPORNEGO NACZYNIA UKŁĄDAMY POŁOWĘ ZIEMNIAKÓW POŁOWĘ MORTADELI I POŁOWĘ PIECZAREK Z CEBULĄ, POTEM WYKŁĄDAMY POZOSTAŁA POŁOWĘ ZIEMNIAKÓW , MORTADELI I PIECZAREK Z CEBULĄ..

PRZYGOTOWUJEMY SOS : 5 -6 ZĄBKÓW CZOSNKU OBIERAMY I PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ. MIESZAMY Z 1,5 SZKL ŚMIETANY 18 % PRZYPRAWIAMY SOLĄ , PIEPRZEM, CUKREM I MAJERANKIEM. DOKŁĄDNIE MIESZAMY I POLEWAMY PRZYGOTOWANĄ ZAPIEKANKĘ. PIECZEMY OKOŁO 40 -45 MINUT W TEMP 180 STOPNI.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wiola6

    Ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    na pewno smaczne ;)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    fajny przepis !!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    olaaaw_90

    Brzmi smacznie. Na pewno spróbuję tego w swojej kuchni:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    zapiekanka pierwsza klasa
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lbię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !