Sposób przygotowania

PODANE WYŻEJ SKŁADNIKI MIKSUJEMY NA JEDNOLITĄ MASĘ I SMAŻMY NA ROZGRZANYM OLEJU NA PATELNI.


FARSZ :
SUSZONE GRZYBY - 1/2 SZKL
CEBULA - 1 SZT
OLEJ - DO SMAKU
MIĘSO MIELONE - 20 DAG
SÓL - DO SMAKU
ŚMIETANA 18 % - 1 SZKL
KONCENTRAT POMIDOROWY - 2 ŁYŻKI
ŻÓŁTY SER STARTY - 2 ŁYŻKI


WYMOCZONE GRZYBY WE WRZĄTKU ODSĄCZAMY I KROIMY DROBNO. CEBULĘ OBIERAMY I PODSMAŻAMY NA OLEJU. JAK BĘDZIE DOBRZE ZESZKLONA DODAJEMY MIĘSO MIELONE I GRZYBY PRZYPRAWIAMY SOLĄ DO SMAKUI SMAŻYMY KILKA MINUT CAŁY CZAS MIESZAJĄC. NASTĘPNIE MIESZAMY 1/2 SZKLANKI ŚMIETANY Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM DODAJEMY DO FARSZU I DUSIMY POD PRZYKRYCIEM OKOŁO 5 - 7 MINUT.

USMAŻONE NALEŚNIKI SMARUJEMY FARSZEM SKŁĄDAMY W TRÓJKĄTY UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM. KOLEJNE 1/2 SZKLANKI ŚMIETANY MIESZAMY Z ŻÓŁTYM SEREM POLEWAMY NALEŚNIKI I ZAPIEKAMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU OKOŁO 15 -20 MINUT.

TROCHĘ PRACOCHŁONNE ALE PYSZNE.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apertczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    super naleśniczki, i bardzo syte

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !