Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:

1. Połowę ilości śledzia pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z kaparami pokrojoną w drobną kostkę białą cebulą i posiekanymi ziołami (zachowaj kilka gałązek do dekoracji).
2. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i olejem lnianym.
3. Tak doprawiony tatar ułóż na grzance z chleba razowego posmarowanej chrzanem.
4. Pokrojoną w piórka czerwoną cebulę zeszklij na klarowanym maśle, dodaj miód, cynamon, rozdrobnione goździki. Karmelizuj całość około 3 minut, potem podlej winem i dalej duś. Konfiturę dopraw do smaku.
5. Na konfiturze z czerwonej cebuli ułóż pozostały kawałek śledzia i udekoruj świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jestem kaszubką śledziową i też podobnie u nas robimy w korzennych smakach...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata92

    Chętnie wypróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !