Sposób przygotowania

fasolkę szparagową myjemy, a następnie z każdej jednej obcinamy końcówki. W dużym garnku nastawiamy wodę, wsypujemy łyżeczkę soli i kiedy zacznie wrzeć wrzucamy fasolkę i obgotowujemy do miękkości. W wysokiej patelni rozpuszczamy masło, po czym dodajemy odcedzoną fasolkę oraz wsypujemy bułkę tartą. Całość przesmażamy, po czym możemy już podawać. Ja fasolkę podałem do drugiego dania, ale można jeśc również samą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    do gotowania dodaję też łyżkę cukru, fasolka jest smaczniejsza....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Najlepsza do obiadu ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wyglada
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam fasolkę właśnie z bułką, nie dodaję cukru, bo bez niego fasolka jest smaczniejsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Oj, zjadłabym z wielką ochotą.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !