Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik w czarnym cieście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 dkg
margaryna 1 szt
śmietana 1 łyżka
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 20 dkg
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser biały 1 kg
jajko 3 szt
cukier puder 40 dkg
śmietana 1 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w czarnym cieście

Ciasto: połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, dać do zamrażalnika na około 1 godzinę aby stwardniało.
Masa serowa: żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ser, mąkę ziemniaczaną i ubite białka na sztywno. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Wyjąć ciasto z zamrażalnika, połowę zetrzeć na grubej tarce na formę, dać masę serową i zetrzeć drugie ciasto na wierzch. Piec około godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 18.03.2013 11:09
pięknie wygląda
Elżbieta17 23.02.2013 19:30
pycha:)
agnieszkalider 30.11.2012 08:51
Pyszności
magdalea 08.07.2012 17:46
smacznie sie prezentuje
1j1o1l1a1 08.07.2012 16:25
widac kontrast miedzy ciastem a serem...wygląda apetycznie :)
halina17 08.07.2012 15:54
smaczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak