Sposób przygotowania

przygotować ciasto:
Białka ubić na sztywna pianę dodając cukier na samym końcu. Dodać po jednym żółtku a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zapach. Piec 30 minut w temp. 170 stopni
150 g kremówki ubić, dodać cukier i ser.
Wiśnie z kompotu (słoik 700g) odcedzić dodać wody tak by było 1 i ½ szklanki kompotu. Na tym ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać owoce.
Ostudzone ciasto przekroić na 3 części. Na 1 położyć masę budyniową wraz z wiśniami przykryć drugą częścią ciasta. Wyłożyć masę serową i przykryć ostatnią częścią ciasta. Ostatni placek nasączyć wiśniówką. Ubić pozostałą kremówkę z cukrem pudrem i wyłożyć na wierzchu. Dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Prawdziwe arcydzieło!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super tort!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały wypiek
  • 1
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    WYGLĄDA REWELACYJNIE! ŚWIETNYPOMYSŁ!
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjne połączenie smaków !
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Lubię takie smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek takiego tortu.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    jestem chętna na kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !