Sposób przygotowania

Jaja zmiksować z cukrami na puszystą masę. Miksując dodawać olej i wodę. Mąkę przesiać z proszkiem. Partiami dodawać do ubitych jaj mieszając łyżką. Ciasto przelać do 2 mis, dzieląc masę na 2 równe części. Do jednej dodać cynamon, do drugiej dodać kakao i rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody, kawę. Formę na wieniec wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto wlewać naprzemiennie do formy - raz ciemne, raz jaśniejsze. Na koniec włożyć widelec i w kilku miejscach przekręcić, żeby powstał wzorek. Babkę pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniale wygląda, chyba w końcu muszę sobie kupić taką formę i wypróbować Twój wieniec.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !