Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy a następnie gotujemy około 30min. Białą kapustę szatkujemy i dodajemy do gotującej się kapusty kiszonej wraz z boczkiem. Następnie warzywa ścieramy na tarce warzywnej również dodajemy do kapusty. Do tego wrzucamy listek laurowy pieprz zmielony, sól, tymianek ,majeranek, koncentrat pomidorowy oraz paprykę słodką. Gotujemy do miękkości kapusty .Cebulę kroimy w krążki a kiełbasę w kosteczkę i smażymy na roztopionym smalcu, Oprószamy lekko mąką. podsmażamy i dodajemy do kapusty. Surowe ziemniaki tarkujemy na tarce i wrzucamy do bigosu .Wszystko dokładnie wymieszać , chwilę podgotować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !