Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Solonego śledzia zamoczyć na kilka godzin w 1/2 szkl mleka. Bułkę zamoczyć w pozostałym mleku, odcisnąć i razem ze śledziem i mięsem przemielić w maszynce. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, jajko, majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne, płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajny pomysł z tym śledziem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania60

    pyszne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe, na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawy pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    warto wypróbować takie kotleciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !