Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Masę wylać na blaszkę o wym. 37x42cm., wyłożoną papierem do pieczenia. Bezę posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 8 min w temp. 200st, następnie 15 min w temp. 160st. Ciasto wyjąć na czysty papier stroną z migdałami, ostudzić.

Masa serowa:
250 g serka mascarpone,
łyżka cukru,
cukier waniliowy,
3/4 szkl. gęstego jogurtu naturalnego,
30 dag truskawek.

Serek utrzeć z cukrami i jogurtem. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w kosteczkę. Delikatnie wymieszać z masą. Krem rozsmarować na bezowym spodzie, ostrożnie zwinąć w roladę i schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rarytas deserowy...
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    pyszności
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszota tylko beza nigdy mi nie wychodzi , jakoś nie umiem dobrze upiec , taka gąbczasta mi się robi a jak dam wyższą temp. to brązowieje z wierzchu a i tak nie jest krucha. Nie wiem co żle robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja zawsze piekę najpierw w wysokiej temp potem w niższej i jest kruchutka;) Tylko nie może długo stać bo wtedy robi się gąbka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    lubie takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    też taką roladę robię - jest wspaniała !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !