Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni.

Na blaszce układamy pokrojone pomidory i pokrojoną papryką w plasterki w wymiarze około 2x2cm.

Skrapiamy je oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.

Zapiekamy 5 minut po czym wkładamy do piekarnika pokrojone chorizo.

Wszystko pieczemy kolejne 5 minut.

Następnie na plasterkach papryki układamy kiełbasę, na to po kawałku pomidora.

Koreczki posypujemy startym serem.

Zapiekamy aż ser się rozpuści.

Posypujemy bazylią i od razu podajemy.

Smacznego :)
Przepis z książki "Kuchnia chińska" Ching-He Huang.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    tylko gdzie te specjaly kupic? Przepis mi sie podoba:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    chorizo w biedronce lub lidlu, papryke i pomidory wszędzie ;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !