Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 2 łyżeczkami cukru pudru, resztę przesiać z mąką. Do drożdży dodać mleko i wodę, wymieszać, dodać do mąki, wymieszać łyżką. Do ciasta dodać olej, wymieszać dłonią i dokładnie wyrobić na blacie. Odłożyć na 1, 5- 2 h przykryte ściereczką. Przez czas wyrastania ciasta umyć, odszczypułkować i pokroić w słupki truskawki. W miarę możliwości rozwałkować ciasto i pokroić na paski (20- 30- zależnie od grubości) o szerokości 2- 3 cm . Na każdym układać owoce, zwijać i ustawiać na blasze- w odstępach. Odłożyć do wyrośnięcia na 15- 25 minut, nagrzać piekarnik do 240 stopni. Piec około 30 minut. Podawać jeszcze ciepłe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ładnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !