Sposób przygotowania

Suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.

Mokre składniki na ciasto mieszamy ze sobą.

Łączymy składniki suche z mokrymi.

Masę wylewamy do okrągłej formy i pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut ( do suchego patyczka).

Wystudzone ciasto przekrawamy na 3 równe części.

Za pomocą blendera schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietanfixem i cukrem pudrem.

Nadziewaną czekoladę (smak pomorańcza-chilli) rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.

Następnie trzepaczką na najmniejszych obrotach łączymy serek mascarpone z roztopioną czekoladą i skórką pomarańczy.

Mieszankę przekładamy do ubitej śmietanki.

Dokładnie ale delikatnie mieszamy.

Dwa kawałki ciasta przekładamy masą.

Przykrywamy trzecią.

Margarynę roztapiamy w garnuszku.

Dodajemy cukier puder, mleko i kakao i mleko w proszku.

Dokładnie mieszamy nie doprowadzając do zagotowania.

Następnie dodajemy czekoladę, mieszamy aż się rozpuści.

Gdyby polewa się zważyła dodajemy trochę zimnego mleka i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Gorącą polewę rozsmarowujemy na torcie.

Całość posypujemy starta gorzką i białą czekoladą.

Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie wiem jak wyliczono, że aż poczwórnie czekoladowy, ale...prezentuje sie apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    jola W, ciasto, masa, polewa i ozdoby są czekoladowe ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    coś dla mnie;):) mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    musi być przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bomba!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !