Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, pousuwać tłuszcz. Włożyć do miski, zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Pieczarki wypłukać osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę 3 sztuki obrać pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać 6 łyżek oleju dodać cebulę, pieczarki. Podsmażyć ok 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyłożyć pieczarki z cebulą na talerz. Wątróbkę osuszyć włożyć na tłuszcz po smażeniu cebuli oraz pieczarek. Usmażyć wątróbki z obu stron. Oprószyć solą oraz pieprzem do smaku. Włożyć z talerza do wątróbek pieczarki z cebulą. Podsmażyć razem 5 minut. Młode ziemniaki obrać ugotować w osolonej do smaku wodzie. Koperek posiekać. Ogórki obrać pokroić w plasterki. Cebulę 1 sztuka obrać pokroić w kostkę. Ogórki, cebulę wymieszać z sosem chili z limonką i kolendrą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki posypać siekanym koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !