Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z dodatkiem: startych na tarce pieczarek (6 sztuk, reszta do sosu) i jednej cebuli, kajzerki, jajka i przypraw. W średnim garnku zagotowujemy wodę (troszeczkę ponad połowę objętości garnka) z dodatkiem domowej kostki rosołowej. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy uformowane z mięsa pulpety. Gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy startego na tarce selera, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki.Gotujemy kolejne 10-15 minut, przyprawiamy sos, ewentualnie zagęszczamy mąką. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    lubię takie lekkie pulpety w sosie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !