Sposób przygotowania

Czereśnie przebrać, umyć, oderwać ogonki i włożyć do garnka.
Dodać przyprawy korzenne i zalać winem.
Gotować na niewielkim płomieniu przez 30 minut, aż kompot osiągnie korzenny aromat.
Doprawić do smaku miodem i cukrem, nakryć, pozostawić do ostygnięcia i wybrać przyprawy.
Całość doprawić sokiem z cytryny.
Podawać na zimno np. z dodatkiem lodu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowity napitek...
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    apetyczne wiśieneczki
  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    Czereśnie pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !